luni, 14 mai 2012

Topul celor mai inteligente rase de caini

                                                                    1.Border Collie

                                          Cu inteligenta si vointa lui, Border Collie a dominat multi ani lumea competitiilor sportive canine, in special in probele de disciplina. Originar din Anglia si Scotia, Border Collie si-a castigat o popularitate incontestabila in Australia ca si ciobanesc utilitar.

                               
                                                                     2.Pudel

                                        De secole, pudelul a fost una dintre cele mai populare rase de caini, in intreaga lume si un simbol al elegantei si al luxului opulent. Pudelul este asociat cu Franta, dar multe tari si-au cerut drepturile asupra apartenentei rasei. Disponibil in trei varietati de talie si in culori diverse, exista un  pudel pentru toate gusturile.


                                                                  3.Ciobanesc german

                                         Cunoscut, de asemenea, si ca Alsacian, cainele Ciobanescul German a fost in mod consecvent una dintre cele 10 rase favorite in Statele Unite, fiind membra a grupei ciobanestilor. In ciuda asemanarii cu lupul salbatic, Ciobanestii Germani sunt caini loiali,  si devotati si cu un antrenament adecvat, pot efectua aproape orice sarcina.
 

                                                               4.Golden Retriever

                                        Golden Retriever-ii au fost odata caini de vanatoare populari in Scotia. Golden Retriever-ii au fost in mod consecvent in varful listei celor mai indragiti caini de companie adresati familiei. Adesea, asociati cu copii si viata suburbana, si cu dragostea lor fata de apa, precum si cu abilitatea innascuta de salvatori, de recuperatori, Golden Retriever-ii au fost, de asemenea, excelenti parteneri la partidele de vanatoare. Golden Retriver-ul a fost una dintre rasele din top 10 in anul 2005.


                                                              5.Doberman Pinscher

                                         Un posesor de doberman pinscher  isi va lipi intotdeauna pe poarta anuntul „Atentie, caine rau”. Cainele impresioneaza prin aspectul sau feroce si prin privirea rece. Desi este recunoscut pentru agresivitatea sa, dobermanul pinscher este inzestrat cu multiple calitati, inclunzand:  paza si supraveghere, munca de politie si militara (operatiuni de cautare si salvare dar si urmarire persoane) si terapii cu persoanele bolnave.


                                                            6.Ciobanesc de Shetland

                                         Shetland Sheepdog (Ciobanescul de Shetland) este una dintre cele mai populare rase de caini de talie mica. Asemanator unui Collie in miniatura, acest caine este un animal de companie extraordinar, care se adreseaza cu predilectie familiilor.


                                                         7.Labrador Retriever

                                         Prietenos, tandru si plin de viata, Labrador Retriever-ul a devenit unul din cei mai populari caini din Statele Unite. Pe plan istoric, aceasta rasa "sportiva" de talie mare a fost utilizata pentru vanarea si recuperarea pasarilor si, abia recent, acest caine a devenit cunoscut ca si caine de companie. Retriever-ul este extrem de aperciat datorita naturii sale sufletiste, accesibilitatii de a fi dresat si inteligentei.Labrador Retriever-ul a fost clasata a cea mai buna rasa a anului 2005, potrivit American Kennel Club.


                                                              8.Papillon

                                         Numit dupa un fluture datorita urechilor sale franjurate, caine dragalas si tandru, desi nu este o rasa prea populara. Un favorit al regalitatii, acest caine miniatural nu adora nimic altceva decat sa doarma toata ziua in poala confortabila a stapanului sau.


                                                             9.Rottweiler
                                                             
                                         Dresajul si ingrijirea corespunzatoare a Rottweiler-ului il pot face un caine de companie excelent. Rottweiler-ul este o rasa de caini foarte puternica cu instincte protectoare native. Initial, utilizat ca si caine ciobanesc care supraveghea turmele de oi, Rottweiler-ul a devenit rapid mai bine cunoscut ca si caine de paza. Desi, uneori rautacios datorita unei educatii inadecvate si mergand pana la agresiune, dresajul si ingrijirea adecvata a Rottweiler-ului il pot face un companion excelent.


                                                              10.Cainele de cireada Australian

                                         Cainii de Cireada Australieni sunt animale inteligente si dragalase. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta rasa este originara din Australia.

  

2 comentarii:

  1. am si io un ciobanesc german si e foarte destept

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am o pufosenie de Golden Retriever de 8 luni si e foarte destept!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.